Kierrätysmateriaalia

Minut tekee iloiseksi ajatus siitä, että jokin alun perin kaunis ja käyttökelpoinen materiaali saa uuden mahdollisuuden.

Kysy mallistomme tuotteita yhteydenottolomakkeella tai katso Loruloimen nettikaupasta.

Osa Loruloimen tuotteista (muita kuin mattoja) on nyt ostettavissa Kotimaisen käsityön verkkokaupasta eli MadeBy:stä. Tästä linkistä suoraan Loruloimen tuotteisiin.

Kesäkassi

Räsymatto

Tarina-patalaput

Kangaskori

Tyynynpäällinen

Ns. aito räsymatto

Jokainen aito räsymatto on ihan yksilöllinen ja ainutkertainen kappale. Ns. aidot räsymatot valmistamme käsin leikatuista kuteista. Kudemateriaalista johtuen kahta samanlaista ei voida valmistaa, mutta toki yhtenäinen ja yhteensopiva sarja niin haluttaessa.

Räsymatto tai riepumatto on kierrätystä parhaimmillaan, sillä kudemateriaalina on käytetty 100 % kierrätysmateriaalia. Käytetyistä tekstiileistä (vaatteet, lakanat, verhot ja muut kodin tekstiilit) leikatuista kuteista valmistetut yksilölliset matot ovat kuin viesti menneisyydestä, silti uusia ja raikkaita. Valmistukseen käytetään puhtaita materiaaleja.

Perinteisellä tekniikalla voidaan valmistaa joko perinteisiä ja kansanomaisia malleja tai aivan uudenlaisia.

Matonkuteita voi...

...leikata itse...

...käytetyistä vaatteista!

Leikkaa matonkuteet itse!

Voimme valmistaa maton myös sinun omista kuteistasi. Tällä hetkellä uusia tilauksia otetaan vastaan vain satunnaisesti pitkällä toimitusajalla. Ks. täältä.

Nyt voit leikata omat käytetyt tekstiilisi itse kuteiksi ja saada mattoon ihan perinteistä tunnelmaa, kun raidoista pilkistävät tutut kuosit ja omat muistot. Sitäpaitsi kuteiden leikkaaminen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Uskallatkos kokeilla?

Pyydä lisäohjeita ja vinkkejä kuteiden leikkaamiseen ja suunnitellaan yhdessä sinulle mukava matto. Tästä linkistä löydät ohjeita matonkuteiden leikkaamiseen.

Hyvitämme asiakkaan omista käsinleikatuista räsykuteista kudotun maton hinnasta noin 20 euroa/neliömetri edellyttäen, että kuteet ovat hyvälaatuisia ja puhtaita. Kysy tarkemmin.