Kierrätysmateriaalia

Minut tekee iloiseksi ajatus siitä, että jokin alun perin kaunis ja käyttökelpoinen materiaali saa uuden mahdollisuuden.

Kysy mallistomme tuotteita yhteydenottolomakkeella tai katso Loruloimen nettikaupasta.

Osa Loruloimen tuotteista (lähinnä muita kuin mattoja) on nyt ostettavissa Kotimaisen käsityön verkkokaupasta eli MadeBy:stä.

Esimerkiksi tällaisia tuotteita valmistamme kierrätysmateriaaleista:

Kesäkassit

Räsymatot

Tarina-patalaput

Kangaskorit

Virkatut räsymatot

Tyynynpäälliset

Aito räsymatto

Jokainen aito räsymatto on ihan yksilöllinen ja ainutkertainen kappale. Ns. aidot räsymatot valmistamme käsin leikatuista kuteista. Kudemateriaalista johtuen kahta samanlaista ei voida valmistaa, mutta toki yhtenäinen ja yhteensopiva sarja niin haluttaessa.

Räsymatto tai riepumatto on kierrätystä parhaimmillaan, sillä kudemateriaalina on käytetty 100 % kierrätysmateriaalia. Käytetyistä tekstiileistä (vaatteet, lakanat, verhot ja muut kodin tekstiilit) leikatuista kuteista valmistetut yksilölliset matot ovat kuin viesti menneisyydestä, silti uusia ja raikkaita. Valmistukseen käytetään puhtaita materiaaleja.

Perinteisellä tekniikalla voidaan valmistaa joko perinteisiä ja kansanomaisia malleja tai aivan uudenlaisia.

Myös ns. valmiskuteista (tekstiiliteollisuuden sivutuotteena syntyvää kudetta) kudottuja mattoja voidaan nimittää räsymatoiksi, sillä onhan nekin valmistettu "räsyistä". Loruloimen matoissa käytetään selvyyden vuoksi räsymatto-sanaa yleensä vain käsin leikatuista räsykuteista valmistetuista matoista.

Matonkuteita voi...

...leikata myös itse...

...käytetyistä vaatteista!

Leikkaa matonkuteet itse!

Voimme valmistaa maton myös sinun omista kuteistasi.

Voit leikata itse omat käytetyt tekstiilisi matonkuteiksi ja saada mattoon ihan perinteistä tunnelmaa, kun raidoista pilkistävät tutut kuosit ja omat muistot. Sitä paitsi kuteiden leikkaaminen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Uskallatkos kokeilla?

Pyydä lisäohjeita ja vinkkejä kuteiden leikkaamiseen ja suunnitellaan yhdessä sinulle mukava matto. Nettisivuillamme on myös ohjeita matonkuteiden leikkaamiseen.

Hyvitämme asiakkaan omista käsinleikatuista räsykuteista kudotun maton hinnasta noin 15-20 €/neliömetri edellyttäen, että kuteet ovat hyvälaatuisia ja puhtaita.