Tilaustyönä valmistettu matto

Tilaustyönä asiakkaan toivomusten mukaan valmistetut matot ja muut tekstiilit ovat tärkeä osa Loruloimi Ky:n tuotantoa.

Tilaustyönä valmistetut matot on suunniteltu yhdessä asiakkaan kanssa ja/tai hänen toiveidensa mukaan. Tekstiilin on tarkoitus sopia suunniteltuun paikkaan ja aiottuun käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvin.

Kuvia asiakkaillemme valmistetuista matoista voit katsoa nyt uudesta kuvagalleriasta. Kuvia lisätään sinne vähitellen, joten kannattaa käydä katsomassa aina silloin tällöin uudestaan.

Kuvat ja matot ovat juuri niin ihania ja ihanan erilaisia kuin ovat ihanat asiakkaatkin ja heidän ihanat kotinsa. Osalla asiakkaista on ollut mahdollisuus ottaa kuva kodistaan ja ovat antaneet luvan näyttää sen kaikille.

Kiitos siitä kuvia lähettäneille!

Kuvia tilaustyönä valmistetuista matoista

Yksityiskohta saunakamarin raitamatosta.

Maalaistaloon tehtiin matot perinteiseen tyyliin.

Tilaustyönä valmistettavan maton hinta

Jokainen tilaustyönä valmistettava matto on erilainen, joten kerro millaisen maton haluat, niin saat sille yksilöllisesti lasketut hintatiedot. 

Tässä kuitenkin hintatiedot osapuilleen:
  • Valmiskuteista kudottuna noin 117,50 € - 125 € / neliömetri.
  • Käsinleikatuista räsykuteista kudottuna 139 € / neliömetri.
Esimerkiksi noin 80 cm leveä puuvillatrikookuteesta (= valmiskude) valmistettu käytävämatto maksaa 94 €/metri.

Kuteiden hinnat ja laatu vaihtelevat eri toimittajilla. Maton lopulliseen hintaan vaikuttavat valitut materiaalit ja kuviointi (raidoitus tms.). Sekä valmiskuteita että räsykuteita voidaan käyttää myös yhdistellen samaankin mattoon. Silloin hinta lasketaan tapauskohtaisesti erikseen.

Hinta lasketaan aina ennen maton valmistamista, joten lopullinen hinta ei ole yllätys. Hintaan lisätään lähetyskulut ks. tilausohjeet. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Pistaasinvihreää ja valkoista (2013)

Lähikuva matosta, johon asiakas halusi pistaasinvihreää, jota on eteiskäytävän seinissä sekä valkoista. Ruskeat raidat ovat seinällä olevista taulunkehyksistä "lainatut".

Asiakkaan lähettämä kuva matostaan eteiskäytävässä, jonka seinät ovat samaa pistaasinvihreää kuin maton raidat.

Terracotan värejä Espanjan auringossa (2013)

Asiakkaan ottama kuva.

Tilaustyönä valmistettu matto uudessa kodissaan Espanjassa (asiakkaan ottama kuva). Maton värit valittiin asiakkaan eteisen seinien ja lattian sävyjen mukaan. Raidoituksen mallin asiakas oli nähnyt Loruloimen sivuilla esitellyssä tilaustyössä.

Maton koko oli melko tarkka (n. 67 cm * 265 cm + hapsut), sillä maton on tarkoitus sopia hapsuineen lattian laattakuvioinnin sisäpuolelle.

Tyytyväisen asiakkaan viesti, kun tilaustyö on päässyt perille, ilahduttaa aina. Parasta tämän asiakkaan viestissä oli kuitenkin kommentti: "Tätä katsellessa huomaa pian, että muu pitäisi saattaa samalle tasolle. Mietintämyssyssämme alkoivat välittömästi raksuttaa uudet suunnitelmat.".

Lisää kuvia tilaustyönä valmistetuista matoista kuvagalleriassa.

Yksityiskohta Terracotan ja ruskean sävyisestä matosta.

Ruskeata ja vihreätä tasaraitaa.

Raidallinen räsymatto.

Keväänvihreä eteismatto (2013)

Sattumaa vai ei, että pingotin ja kankurin pusero sopivat tilaustyönä valmistuvan maton väreihin prikuulleen?

Keväänvihreä eteismatto. Asiakkaan ottama kuva.

Kuvan puuvillatrikoomatto tehtiin tilauksesta tähän eteiseen sopivaksi. Uudet vaatekaapit vasemmalla ovat 3 metriä leveät, joten matto kudottiin saman mittaiseksi. Leveyttä matolla on noin 80 cm.

Maton väreiksi valittiin vaatekaappien ovien beige, eteisen seinän vaalea vihreä ja tietenkin retropeilin oranssi.

Lisää kuvia tilaustyönä valmistetuista matoista löytyy kuvagalleriasta.

Mustaa ja valkoista raitaa (2012)

Moderni klassikko.

Mustavalkoinen raitamatto on selkeistä linjoista pitävän perusjuttu. Tämän maton tilaaja pohti aluksi raitojen "oikeaa" leveyttä. Tämä matto on kooltaan noin 140 cm x 200 cm ja raitojen leveys on noin 10 cm. Maton päät on huoliteltu puuvillaisella kanttausnauhalla.

Ohjeeksi samanlaisiin pohdintoihin esimerkiksi näin:
  • Leikkaa sanomalehdistä, mainospostista, jostain värillisestä paperista tai kankaasta sekä valkoisesta tulostuspaperista suikaleita.
  • Asettele suikaleet lattialle "matoksi" ja katsele niitä seisaaltaan, kuten mattoakin useimmiten katsellaan.
  • Näin on helppo kokeilla mikä leveys miellyttää omaa silmää, minkä levyiset raidat eivät "vilistä" silmissä ja mikä on ympäristön muiden esineiden vaikutus raitojen leveyteen.

Lisää kuvia ja tietoja:

Lisää kuvia ladataan kuvagalleriaan sitä mukaa, kun ehditään. Viimeisimmät ja tuoreimmat uutiset näet myös täältä.

Poikkea taas pian katsomaan!