Ennen ja nyt - Loruloimi

Loruloimen kutomo sijaitsee entisessä navetassa. Vuonna 1965 valmistunut navetta sai uuden ilmeen ja käyttötarkoituksen syksyn 2005 aikana, kun tilat remontoitiin kutomoa varten.

Valoisassa ja viihtyisässä kutomossa on tilaa kangaspuille ja muille työvälineille.

Tässä muutamia kuvia toimitiloista eli kutomosta ja tästä linkistä muutama kuva lisää...

Lorujen taustaa...

Loruloimi Ky on vuonna 2002 perustettu ns. "yhden naisen yritys".

Yrityksen taustalta löytyy Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistunut tekstiilisuunnittelija (artenomi AMK) Marianne Hongisto (o.s. Mattila).

Opiskelujen jälkeen työpaikkana oli Helsingissä toimiva Suomen Käsityön Ystävät Oy, jonne yrityksen perustamisen jälkeenkin säilyivät hyvät ja toimivat yhteydet mm. alihankintatyön merkeissä.

Muutto Helsingistä Kankaanpäähän sekä äitiysloma saivat aikaan ajatuksen oman yrityksen perustamisesta. Lyhyt yrittäjävalmennuskurssi antoi uskallusta yrittää.

Yrityksen nimi sai alkunsa edelleen mottona toimivasta ajatuksesta, että jokaisella tekstiilillä on tarina ja kudotuissa tekstiileissä langat muodostavat loruja loimeen...

Vuosien varrella on yrityksen ja yrittäjän elämässä tapahtunut monenlaista. Yrittäminen on ollut todellista "pätkätyötä", sillä yritys on ollut ikäänkuin lomalla, kun yrittäjällä on ollut muita projekteja.

Yritystoiminnan lisäksi toimiminen kansalaisopiston tuntiopettajana antaa mukavaa vastapainoa yrittäjän joskus yksinäiselle työlle.

Vuosien varrella Loruloimen kutomossa on ollut kolme opiskelijaa työharjoittelussa ja yksi vastavalmistunut artesaani työkokeilussa. Ne tilanteet ovat olleet varmasti oppimista niin yrittäjälle kuin työssäoppijoillekin.

Vuonna 2016 Loruloimelle tuli ensimmäistä kertaa eteen tilanne, että omat voimat ja aika eivät enää riittäneet suuren mattotilauksen valmistamiseen. Silloin piti ottaa suuri harppaus tuntemattomaan ja palkata työntekijä. Kesällä 2017 palkattuja työntekijöitä oli jo kaksi. Työsuhteet ovat määräaikaisia ja tulevaisuus näyttää, että jätkuvatko työsuhteet ja kuinka pitkään.